Home » Geld verdienen

Makkelijk geld verdienen

geld verdienen
Shake that money tree

Geld verdienen met farmen

Er zijn een aantal liquiditeitsfarms waar je echt flink geld mee kunt verdienen. De beste mogelijkheden zijn vaak te vinden op nieuwe exchanges als Shibance of zo. Waar je vooral naar moet kijken is of je je geld binnen een maand kunt verdubbelen, zodat je geld niet te lang bloot staat aan het gevaar van verwatering van je inleg, impermanent loss of het dalen van de coin waarin je geïnvesteerd hebt.

Een return van rond de 500% – 1000% is goed, zeker als de multiplier (bijvoorbeeld x2, dan worden er twee keer zo veel coins gemined per gevonden block) hoog is. Als je geld verdubbeld is kun je je inleg er uit halen en gratis verder spelen. Soms win je zo de jackpot omdat die coin toevallig gaat moonen.

Let ook op de fees. Ga je op een ERC-20 (Ethereum) netwerk farmen, zoals UniSwap of SushiSwap, dan moet je rekening houden met stevige fees en heb je dus een groter bedrag nodig of een langere terugverdientijd.

In het spel DeFi Kingdoms kun je nu meer dan 4000% APY verdienen. Door liquiditeit toe te voegen kun je Jewels harvesten of coins naar keuze, zoals BUSD. Je coins worden wel voor een jaar gelockt om dumps te voorkomen. Met incrementen van 2% worden ze unlocked en kun je ze cashen. Zorg dat je er vroeg bij bent, anders gaat de APY snel omlaag.

Update: de rates zitten nu op rond de 1500-2000%. Nog steeds goed genoeg, pairs zijn uitgebreid en je kunt nu van alles staken in een LP. Stake, verdubbel, initiële inleg er uit en we zien wel. Over een jaar kan dit allemaal niks meer waard zijn, dus cash regelmatig uit.

Ze zitten nu rond de 1000%. Snel, voordat ze op 500 zitten!

Airdrops

Eenvoudige manier om gratis coins te verzamelen. Bij de airdrop van Uniswap kreeg je 400 coins gratis. Die waren op een gegeven moment meer dan €10.000 euro waard. Ik bedoel maar. Je kunt een keer geluk hebben. Let vooral op coins van sites of apps die al langer aanwezig zijn, zoals een DEX of een wallet als Metamask coin of zo. Die kunnen echt wel wat waard worden.

Op Aidrops.io kun je kijken welke er zijn. Graai er wat bij elkaar en spin that wheel!

NFT

Persoonlijk vind ik die hele NFT wereld één grote oplichting. Maar ja, als het geld oplevert sta ik vooraan. Vooral als het me niks kost.

Als je zelf NFT’s kunt maken, bijvoorbeeld als je kunstenaar bent, dan kun je bij sites als Open Sea (let op de Ethereum fees), Bakeryswap of nog een bergje andere DEX‘en je kunstwerken te koop aanbieden. Wat de gek er voor geeft. De prijzen zijn vaak abnormaal hoog. Dus schaam je niet om tienduizend euro te vragen voor die foto van je bloempot!

Op deze website kun je niet alleen airdrops vinden, maar ook NFT drops. Op het moment van schrijven kun je er gratis een mutant ape krijgen. Wie wil dat nou niet? Misschien dat je Caesar krijgt en is hij een miljoen waard 😛

Bij een site als Blockster kun je een gratis NFT krijgen door simpelweg je Enjin wallet adres achter te laten en een paar simpele taken te doen. God weet is dat ding straks een paar K waard. Worth a shot, toch? Het zijn wel spammers, zeg! Gelijk afmelden voor die nieuwsbrief.

Aangezien NFT echt hot is moet je zorgen dat je direct op de bandwagon springt als er een gratis NFT te verdienen valt. Voor je het weet zijn ze weg of sta je achteraan in de rij.

Je kunt ze natuurlijk ook kopen, misschien heb je geluk. Wat mensen allemaal geven voor een NFT is ongelooflijk, eigenlijk. Zorg er in ieder geval voor dat jij niet degene bent die de hoofdprijs betaalt. Persoonlijk begin ik daar niet aan. Gebakken lucht (ver)kopen per kilo is niet mijn ding.

Bij Topshots kun je NBA fragmenten kopen als NFT. Je kunt er betalen met FLOW (Dapper Labs is de partner van NBA Properties Inc.) of met cash. Wat je vooral moet hebben zijn booster packs, naast de simpele entreepacks – de base sets. Je moet je dan inschrijven en als je uitgeloot bent mag je zo’n pack kopen.

De prijzen zijn redelijk, maar je kunt hier echt geluk mee hebben en een rare in bezit krijgen die 10-50 keer de aankoopprijs van het booster pack waard is. Het lijkt wel wat op de Magic the Gathering trick. Booster packs hebben weinig kaarten, maar heel waardevolle zeldzame kaarten. Basispakketten hebben enorm veel commons die waardeloos zijn, naast een paar uncommons die bruikbaar zijn en een beetje waard. Soms zit een enkele rare in zo’n pakket.

Geld verdienen met referrals

Onderschat fenomeen in crypto. Referrals zorgen voor een terugkomend passief inkomen, jaar in jaar uit. Bovendien is het zo dat als je een referral programma hebt met meerdere lagen dan hoef je “alleen maar” de juiste referral te hebben om flink te cashen. Het beste is dan een programma met meer dan twee lagen, maar ook een 2 tier program kan al flink opleveren. Wellicht refereer je die kerel die de lotto wint of is het iemand die 1000 vrienden heeft. Kan toch?

Allereerst gaan we het hebben over Binance. Twee levels van 20% van de handelskosten van je referrals elk. En vrijwel iedereen heeft Binance. Dus dat kun je zeker niet laten liggen als je van plan bent een referral inkomen te maken. Geef je hier op voor Binance.

Bitvavo heeft een pover referral programma, maar het is veruit de populairste exchange van de Benelux. 15% van de handelskosten.

Kucoin heeft een van die referral programma’s die je niet mag missen als je aan de slag gaat hier mee. Er zijn drie levels: 20%, 12 en 8. Dat is heel goed hoor.

Stel je maakt 5 referrals, deze referrals maken er ook 5 en die ook weer 5. Levels: tier 1: 5. Tier 2: 25. Tier 3: 125. Gaan we dit vermenigvuldigen met de trading fees die je krijgt dan leren we het volgende: Tier 1: 5×20=100%. Tier 2: 25×12=300%. Tier 3: 125×8=1000%. Dat gaat hard, he? Multilevel referral programs rock.

Het is ook een betrouwbare exchange en heeft lage fees, 0.1%. Aantrekkelijke website voor veel mensen om allerlei redenen.

Bitmart heeft een behoorlijk referral programma. Je krijgt 30% en 10% level 2. Wat wel uitzonderlijk is, is dat ze maar liefst 70% van de fees van je referrals krijgt als je heel veel referrals maakt en je referrals krijgen ook nog eens 15% reductie. Super genereus. Heb je een website, proberen maar. Sowieso niet slecht.

Bitfinex heeft een aardig programma, 12%, 6 en 2. En nog wat andere rare wiskundige shit. Voor meer informatie hierover, zie de Bitfinex pagina.

FTX is wel bijzonder. Je krijgt 25-40% van de trading fees, afhankelijk van je aantal FTT tokens. Als je een goede trader bent kun je hier ook trading referrals maken, dat wil zeggen je krijgt een deel van de trading fees als mensen jou voor hen laat handelen. Volledige verhaal zie de link.

Gate.io heeft een leuk systeem. Jij en je referral mogen 40% delen. Als je je opgeeft via mijn link delen we gezellig en krijg je 20% korting op je trading fees. Je kunt hier ook voor een kleine $200 aan coins krijgen voor het uitvoeren van wat taken. Oh ja, dit vond ik een uitstekende site op heel veel gebieden. Als Binance niet zo populair was zette ik deze op 1.

Bij Wazirx krijg je 50% van de trading fees van je referrals.

Hotbit is voor als je veel keuze wilt hebben in coins. Zo’n 1500. 20-60% eerste level, max 20% 2e.

Coinsbit heeft een enorm goed referral programma. Het bestaat uit 5 (!) levels en wel 25%, 15, 10, 5 en 3. Wiskundig is dit een massief programma, zoals je kunt begrijpen na het voorbeeld van Kucoin. Een waarschuwing is wel op zijn plaats. Er gaan geluiden rond dat ze moeilijk doen over je geld er uit halen. Zie de volledige tekst.

XT.com. 6 levels. Hoe meer mensen je refereert, hoe meer je verdient. Zeer complex te noemen en als je precies wilt weten hoe het werkt zul je hun website moeten bezoeken voor het naadje.

Hoo. Who? Hoo. Hoo hoo, pleased to meet you. 20% en 10%. Aardig.

Whitebit heeft een simpel en effectief programma: 40% van je referrals.

BKEX heeft een aardig programma, maar ook hier weer geluiden dat sommige mensen niet kunnen withdrawen. 20% en 10%.

Onderschat ook niet de referral programma’s bij affiliate marketing, die kunnen ook flink oplopen.

Geld verdienen met netwerk rewards

Er zijn allerlei netwerken waarbij je rewards kunt krijgen door mee te doen. Voorbeelden zijn: Arweave, Filecoin, Bittorrent. Je kunt een computer gebruiken om bijvoorbeeld bestanden op je computer op te slaan en deze te delen met mensen die deze file willen hebben. Hiervoor krijg je bij iedere download een bedrag in de coin van het netwerk als reward.

Hierbij moet je wel letten op je fair use policy van je internet provider. Ga je over je limieten heen, dan kan dit meer kosten dan opleveren. Gewoon een kwestie van uitproberen en kijken waar je genoeg verdiensten hebt ten opzichte van je kosten.

Geld verdienen met spelletjes spelen

Er zijn spelletjes in de cryptowereld waar je geld kunt verdienen door simpelweg een spel te spelen. Met sommige spellen kun je zelfs een maandinkomen verdienen, afhankelijk van hoe vaak en lang je speelt.

Waar je hier bij op moet letten is hoeveel het kost om een fatsoenlijk begin te hebben. En natuurlijk of je wel tijd hebt om veel te spelen. Ik weet dat bijvoorbeeld Axie Infinity behoorlijk veel geld op kan leveren. Veel andere spellen hebben echter allerlei muren opgeworpen om mee te kunnen doen, zoals tools die je moet kopen of land zonder welke je geen zak verdient.

Wil je goed verdienen, dan zou ik het verhaal over Axie Infinity eens goed doorlezen. Je kunt er namelijk zonder investering behoorlijk mee verdienen als je een scholarship aangaat. Dan speel je met dure beesten (Axies) van anderen, die sterk zijn, en beetje bij beetje kun je zo genoeg bij elkaar sparen om met je eigen beesten te spelen, waarna je verdiensten flink omhoog gaan. Wie veel tijd heeft moet spelen om geld te verdienen een keer uitgeprobeerd hebben. Dit is echt hot in 2021.

Faucet

Dit is gratis coins krijgen voor meestal wat eenvoudige taken doen. Het levert vaak niet veel op, maar op sommige sites kun je aardig wat bij elkaar krijgen. Let wel op dat je met een betrouwbare site te maken krijgt. Kijk eerst op Trustpilot of zo of ze ook uitbetalen. Niks vervelenders dan een maand klooien en dan niks krijgen.

Op Bitcoinvox een aantal voorbeelden.

Let op als je gratis coins in je MetaMask wallet krijgt of zo. Deze coins zijn vaak “veel waard” maar kun je niet verkopen. De bedoeling is dat je connectie maakt met die site, waarna ze proberen je wallet leeg te roven of dat je geld betaalt om je fondsen vrij te krijgen, hetgeen natuurlijk nooit gebeurt.

Bekende voorbeelden hier van: MNEB, VERA, AIR.

Bounties

Als je een full scale nerd bent zou je een bounty kunnen krijgen als je een zwakte in de systemen kan vinden van de meeste cryptocurrencies of exchanges. Dit is extreem moeilijk te vinden, maar het levert ook enorme bedragen op, tot wel tienduizenden.

Gratis pokeren

Op de website van Blockchain Poker kun je gratis gaan pokeren. Je krijgt 100 satoshis gratis in Bitcoin Cash, Bitcoin of Bitcoin SV. Wellicht kom je mij een keer tegen daar als ElBlop of SirCheckFold. Kan ik je eens lekker afzetten! Succes. Oh ja, er wordt vrijwel alleen met BCH gespeeld.

Het is echt een kleine, charmante site waar je de spelers echt leert kennen. De sfeer is uitstekend te noemen, als je het vergelijkt met anonieme sites als Pokerstars of zo.

Minen en staken

Minen wordt steeds lastiger voor de topcoins. Staken is dan ook vaak beter. Zie de pagina’s hierover, namelijk minen en staken. Staken op een DEX levert vaak meer op, pas wel op voor het uitcashen van je Syrup (staking rewards) of zo, vaak krijg je dan pas je geld weer er uit als je evenveel Syrup terug hebt, als je je geld terug wil cash dan eerst je staking uit, dan worden je rewards meegestuurd.

Voor de beste stake strategie zie mijn pagina over staken.

Overigens kun je tegenwoordig ook heel goedkope miners krijgen van nog geen 200 euro. Het gaat dan om bijvoorbeeld een mini miner. Hier kun je dan coins mee minen als DigiByte of zo. Ook kun je Helium gaan minen voor rond de 4-500 euro, maar het duurt ongeveer een half jaar voordat dat ding geleverd wordt… Helium gaat wel ontzettend lekker nu.

ICO en zo

Op de pagina hierover kun je vinden hoe het werkt. ICO’s zijn heel lastig deze dagen. Veel zijn scams. Een beter idee is de IEO. Lees je heel goed in als je substantiële bedragen inzet bij een ICO.

80% van de ICO’s is een scam. Maar koop je van die 20% dan heb je vaak de hoofdprijs in handen, waarbij x10 – x100 helemaal niet vreemd is. Je moet je wel goed voorbereiden op een ICO, want je moet precies weten wat je moet doen, voordat hij begint.

51% attack

Als je graag het criminele pad op wilt moet je de pagina over de 51% attack eens lezen. Of het allemaal illegaal is? Geen idee. Kun je wel flink mee cashen, haha.

Zelf aan de slag om geld te verdienen

In het blog over affiliate marketing leg ik je uit hoe je zelf aan de slag kunt gaan met geld verdienen en je eigen geluk maken. Het is hard werken, maar je neemt je geluk in eigen hand. Altijd beter dan hopen dat je coin het gaat doen!

Schrijf een (e-) boek

Dit zijn mooie tijden om te schrijven. Het produceren van teksten is vrijwel gratis. Als je een e-book verkoopt zijn je kosten vrijwel 0. Nu vraag je je misschien af hoe je het dan verkocht krijgt. Nou, dan ga je toch gewoon naar PayPro of zo en geef je mensen een deel van de opbrengsten om jouw boek te verkopen?

De tijden dat een uitgever de opbrengsten voor zichzelf houdt en jou een fooi geeft zijn wel voorbij. Je geeft je affiliates gewoon waar ze recht op hebben en ze zullen jouw boek met plezier verkopen!

Een cursus schrijven

Ben je ergens ontzettend goed in of heb je een enorme schat aan ervaring ergens in? Schrijf een cursus! Jij hebt belangrijke informatie die anderen willen hebben en ze zijn best bereid om daar een bescheiden bedrag voor te betalen.

Vergeet niet dat het op het internet gaat om cijfers. Als je je cursus aanbiedt voor 1000 euro krijg je misschien 5 klanten. Als je hem aanbiedt voor 50 euro heb je wellicht 1000 kopers. Speel er wat mee tot je de juiste verkoopprijs hebt gevonden en laat het zo.

Zoals al vermeld, schakel de wereld in. Ga naar PayPro, Daisycon of een ander affiliate netwerk en geef de mensen die reclame maken voor jou wat hun toekomt. Waarschijnlijk zijn zij veel beter in reclame maken dan jou!

Een betaalde Discord pagina maken

Ben je een expert en denk je dat je jouw expertise gemakkelijk over kunt brengen aan anderen dan kun je er voor kiezen om een betaald kanaal te maken op Discord. Een gebruikelijke opzet hier bij is om een gratis gedeelte te maken om mensen “lekker te maken”, waarin je af en toe iets waardevols mededeelt en de rest is toegankelijk voor een bepaalde prijs.

Uiteraard kun je ook kiezen voor andere media, zoals Telegram of Reddit en zo. Gewoon kiezen wat je het beste bevalt. Krijg je meer betalende bezoekers dan kun je opschalen en meer mensen in dienst nemen die “jouw werk” doen en kun je op zoek gaan naar je volgende project.

Twitter

Sommige mensen hebben duizenden tot zelfs miljoenen volgers. Als je aan het einde van elk berichtje een korte link dropt waar je geld mee verdient kan dit snel oplopen. Twitter je rijk, zou ik zeggen!

Wordt een YouTube influencer

Op een site als YouTube kun je filmpjes maken over wat jij leuk vindt (en anderen waarschijnlijk ook) en als je genoeg views krijgt kun je daar veel geld mee verdienen. Je kunt per view betaald worden, maar je kunt ook onder je filmpje reclame maken voor iets waar je nog meer inkomsten uit kunt genereren.

Uiteraard moet je daar een type voor zijn, vooral de losse, sociale types zullen hier uitblinken. Oefen die glimlach, knipoog vaak en doe alsof je populair bent en mensen zullen je nog gaan geloven ook! Kijk maar naar Rutte! 😛

Je kunt eventueel ook een podcast beginnen als je het niet zo goed doet op film om welke reden dan ook.

Je kunt hier flink cashen. Maak een aantal filmpjes, kijk hoe veel views je krijgt en analyseer. Waarom kreeg dat filmpje meer views? Wat deed ik anders? Doe meer van dat en experimenteer. Je komt vanzelf “in the groove”. Als tutje hola of freeky Freek met die onzin rijk wordt van een YouTube kanaal moet jou dat ook lukken!

Vergeet bij al deze dingen niet dat vrijwel alles draait om een eenmalige investering (tijd, geld) en dat daarna de inkomsten binnen blijven komen. Over tien jaar kan jouw informatie, boek of filmpje nóg geld opleveren! Succes!

Browser rewards

Een aantal browsers biedt de gebruiker rewards om met hem te werken. Zo geeft Microsoft je punten voor het zoeken met Bing. Van een ervaringsdeskundige heb ik gehoord dat het om een euro of 5-10 per maand is, maar als je dan toch aan het zoeken slaat en de zoekmachine maakt niet uit, dan kun je hier nog wat cash plempen. Het is gratis, nietwaar?

Bij de Brave browser wordt het al een stuk interessanter. Dit is niet alleen een privacy first browser, maar ook nog een waar je door het gericht kijken naar advertenties die je zelf kiest Basic Attention Token kunt verkrijgen. Vaak is dat ding niet veel waard, maar als hij al boven de euro staat is het toch een leuk hebbedingetje.

Deze tokens kun je overigens ook geven aan websites die je vaak bezoekt. Zo heb ik de mijne gegeven aan Lichess, een gratis schaakserver. Dat hebben ze wel verdiend, na me jaren gratis op een goede site te laten spelen. Je kunt je BAT aan elke site schenken die je wilt met een enkele klik en een nummer, zo lang ze zich maar aangesloten hebben op dit systeem.

Coins verdienen met cashback

Veel exchanges hebben een soort creditcard waarmee je met crypto kunt betalen bij aangesloten bedrijven, waarbij je cashback krijgt in de vorm van cryptocurrency. Zo geeft Crypto.com je native tokens, de Cro coin, en wel tot 8% van je aankoopbedrag. Binance en Coinbase hebben ook zo’n ding. Lekker, toch?

Coinbase Earn

Coinbase heeft een leerprogramma, waar je content tot je moet nemen over coins die Coinbase heeft en daarna moet je vragen beantwoorden waar je die coin mee kunt verdienen.

Bonus voor registratie

Op veel exchanges kun je een bonus verdienen door lid te worden. Vaak moet je dan een bepaald bedrag storten, een bepaald bedrag verhandelen en dan krijg je een bepaalde bonus. Het is bepaald een bepaald iets. Te denken valt dan aan bonussen van 1 tot een paar tientjes. Niet veel, maar pik binnen, het is winter!


Updates en voorstellen om geld te verdienen

Heb je een voorstel waar nu gemakkelijk veel geld mee te verdienen valt dan sta ik daar voor open. Laat het me even weten op het forum.

Verder ben ik altijd op zoek naar eenvoudige manieren om geld te maken. Regelmatig zullen er dus updates zijn te vinden op deze pagina.